Admin

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Lily Kjelkvist

Ved at give, glædes man jo selv

Lily1

Lily Kjelkvist, 74 år
Mission Afrikas genbrugsbutik i Sorø
Står i forretningen 1 gang om ugen og er kasserer

 

 

 

 

 

Lilys 3 søstre har i flere år arbejdet som frivillige i genbrugsbutikker, og da Mission Afrika skulle starte butikken i Sorø, blev Lily spurgt om hun havde lyst til at være med. Lily bor i Slagelse, hvor der også er en butik, men hun har valgt Sorø, fordi butikken her er mindre og virker mere overskuelig.

Lily fortæller, at hun bruger sine kompetencer fra sit tidligere arbejde som sygeplejerske og gerne er den man kan komme og få en nærværende samtale med. ”Måske har kunden lige mistet en nærtstående, eller har pådraget sig en sygdom, og så prøver jeg at gå lidt bag om og får ofte en hel livshistorie. Så giver jeg nogle opmuntrende ord med på vejen, og folk går glade herfra. Så der mærker jeg, at man gør en forskel ind i mellem”. Butikken er mere end en butik, det er noget socialt, hvor man også giver omsorg til andre mennesker. Lily oplever også, at fx et ældre menneske kommer ind for at få hjælp til at finde tøj, og takker for at være blevet hjulpet på vej.

Lily5

”Jeg får mere tilbage end jeg giver. Jeg får glæden ved at have hjulpet og rakt en hånd ud. Ved at give, der glædes man jo selv”. Lily har svært ved at sætte ord på hvad hun konkret giver, men svarer ”Jeg ved bare, at jeg mærker en glæde i mit hjerte over at være til stede, når der er nogen der har brug for det”.

Lilys største oplevelse som frivillig har været, da hun for nylig var i Cameroun og var med til at bygge køjesenge på et hjem for gadedrenge. Drengene fik på den måde deres eget lille område, nærmest som et værelse, og den taknemmelighed og glæde som Lily oplevede, ser man tydeligt har sat sig sine glade spor i hendes smilende øjne. Så Lily har oplevet hvordan hver enkelt krone, butikken har tjent, kommer andre mennesker til gode som har behov for det.

 

Tekst og foto: Peter Lundø