Admin

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Om os

Historie

 

Frivilligcenter Sorø er et af 65 frivilligcentre på landsplan, der arbejder for at støtte, udvikle og synliggøre det frivillige sociale arbejde. 

I Sorø åbnede vi dørene for publikum d. 19. juni 2013. Forinden havde en gruppe frivillige i foreningen Frivilligt Forum arbejdet hårdt på at få et frivilligcenter til Sorø. 

Følg vores tidslinje nedenfor:

2011   EU´s frivilligår. Frivilligt Forum modtog økonomisk støtte fra Socialministeriet til at markere frivilligåret, og det skete ved en messe i Sorø-Hallen i april 2011 med en traditionel messe med forskellige stande, faglige oplæg og idé-udviklingsværksteder. Her fødtes ønsket om et frivilligcenter i Sorø. Drøftelserne om et frivilligcenter starter herefter i Frivilligt Forum Sorø
april  2012  Frivilligt Forum nedsætter en arbejdsgruppe til udarbejdelse af projektbeskrivelse og ansøgning til Socialministeriet samt oplæg til Sorø Kommune. Arbejdsgruppen består af Lone Ulholm, Sorø Kommune, Frank Christiansen, Aktiviteten Stenlille og Helge Christensen, Dansk Folkehjælp.
juni 2012  Oplæg sendes til Kultur- og Fritidsudvalget i Sorø Kommune
aug 2012  Ansøgning om finansiering sendes til Socialministeriet. Sorø Kommune indarbejder kommunal medfinansiering for 2013 og årene fremover i budgetterne.
sept 2012 Frivilligcenter Sorø stiftes som en selvejende institution
jan 2013 Bevilling på 550.000 kr. fra Socialministeriet modtages
marts 2013  Første rate på 137.500 modtages fra Socialministeriet
april 2013  Lone Lisborg ansættes som centerleder
juni 2013 Frivilligcenter Sorø åbnes officielt af borgmesteren i lokaler Torvet 2 i Sorø